Umgransele FVO

Umgransele FVO ligger 20 km norr Lycksele vid E12, mellan Bålforsens och Rusforsens kraftstationer i Umeälven.
Det sträcker sig ungefär 1 mil på varje sida om älven. Inom området finns möjligheter till mycket varierande fiske i både älv, bäckar och tjärnar.

Älven har ett gäddbestånd utöver det vanliga, med många och grova gäddor. Föreningen har sedan många år tillbaka värnat om det och inga gäddor över 3 kg får tas upp. Egna båtar att fiska från tillåtes ej om du inte bor inom området. Nu är allt gäddfiske utlagt på ett guideföretag. Älven har även ett bestånd av grov abborre.

Bäckfiske:
En sträcka på ca 4km i Lycksbäcken erbjuder ett fint harrfiske.

Tjärnar:
Ett antal tjärnar med fint gädd och abborfiske finns. I några går att hyra båt. Fvo satsar särskilt på två tjärnar där ädelfisk planteras hela sommaren. Fågelvintjärn är mycket familjevänlig, bilväg ända fram. Gott om parkering för bil, husvagnar, bussar. En brygga med god tillgänglighet finns, anpassad för rörelsehindrade, och det finns även vindskydd och eldstad. Runt tjärnen finns fyra vindskydd med ved och eldstäder, 15 bryggor. Området är mycket familjevänligt.

Trolltjärn har en god tillgänglighet med bilväg ända fram till tjärnen. Det finns ett vindskydd med eldstad samt sju bryggor runt tjärnen. Tjärnen ligger i ett naturskyddat område med en delvis spångad stig runt den. En led går upp på det höga berget som ligger vid tjärnen, där det finns en fin utkiksplats.

Fiskarter:

Umeälven: Abborre,gädda, sik, harr, öring.

Lycksbäcken: Harr, gädda, abborre.

Fågelvintjärn:Röding, öring, regnbåge, gädda. Särskilt kort.

Trolltjärn: Öring, röding, gädda. Särskilt kort.

Talltjärn, Göktjärn, Hemtjärn, Djuptjärn: Öring.

Fiskeregler

Se fiskekort.

Fiskekort:
Köpes via swish eller eller kontant i byn (se skyltar) alternativt automat.
Fågelvintjärn o Trolltjärn skyltas väl från E12.

Vid avfarten från E12 finns automat för kontanter och information om regler. Även vid tjärnarna finns skyltar med information för att lösa fiskekort med swish.

Båtar

Egen båt får ej användas-annat än av markägare och boende i området.
Båtar med motorer finns för uthyrning i Ume älv.

Info

Kenneth Klintefelt ordförande: 070-6700398 (kan även informera om guidning för gäddfiske).

Andre Norman: 070 6565209

Ladda ned karta

Share This Post